Avem tot ce ne trebuie pentru a reusi.

Ce este NLP?

 

NLP reprezinta denumirea prescurtata pentru domeniul cunoscut sub numele de Programare Neuro Lingvistica.

Acest domeniu este de sine statator, nu se substituie si nici nu se subordoneaza unei alte stiinte, terapii ori complex de activitati umane.

Prin excelenta practice, beneficiile Programarii Neuro-Lingvistice nu pot fi dobandite lecturand sau urmarind inregistrari audio-video comercializate pe internet.

Transferabilitatea este principala calitate a distinctiilor conceptuale si operationale utilizate in NLP. Integrarea lor in modele cibernetice a facut posibil cel mai bun raport calitate – pret in extragerea si transferul expertizei pentru persoane sau organizatii.

Pasiunea, creativitatea si geniul celor care au urmat viziunea fondatorilor NLP au adus acestui domeniu recunoasterea ca stiinta si arta.

Strategiile obtinute prin modelarea dupa metodologii specifice NLP se regasesc in toate ariile de competenta umana: educatie, business, leadership, terapie, comunicare, advertising, sport de inalta performanta, dezvoltare umana personala si profesionala, managementul transformarii, tehnologie, IT, aparare, drept etc.

Ultima generatie in NLP integreaza realitati conceptuale si operationale evidentiate de Ken Wilber, Clare Graves, Eckhart Tolle s.a. ca solutie pentru limitarile cu care se confrunta abordarile actuale in training, coaching, consulting si mentoring.

In acest moment NLP este recunoscut ca fiind capabil sa ofere solutii pentru toate tipurile inteligentei multiple (Howard Gardner): interpersonala, intrapersonala, logico-matematica, naturalista, corporal-kinestezica, lingvistica, muzicala, spatiala.

 

Ce nu este NLP?

 

Exista persoane care au dorit sa inteleaga domeniul NLP din perspectiva stricta a propriilor competente. Si astazi gasim voci care confunda NLP cu o colectie de tehnici, cu excelenta in coaching, cu dezvoltarea personala ori cu o forma de psihoterapie.

Nu exista nimic mai puternic decat NLP in lumea dezvoltarii umane si a invatarii.