Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Printre ceilalti

By

Sase seara, la metrou. Oh!, o sa exclamati, nebunie curata – tot puhoiul de corporatisti se urca in metrou de la Pipera spre Centru. Fie ca si tu vii de la serviciu, fie ca s-a intamplat sa circuli la aceasta ora, n-ai ce face, esti acolo, inghesuit, printre ei.

Vrei-nu-vrei le afli povestile, auzi discutiile de grup si aproape de fiecare data te intrebi in gand, „de ce-or fi vorbind tot despre serviciu?!” Te intrebi daca tu ai o problema si daca lor le place atat de mult ceea ce fac zi de zi? Te mai intrebi cat de bine sunt platiti din moment ce isi aduc serviciul – cu tot stress-ul lui – acasa? Sau poate ii compatimesti ca n-au viata personala, ca au intrat intr-o bula din care nu mai reusesc sa iasa. Pe scurt, esti tentat sa le pui etichete – de la workaholics la „corporatristi”.

Intrebarile de mai sus pot fi valide, una cate una sau toate deodata.

Exista, desigur, posibilitatea ca cei pe care-i vezi vorbind langa tine sa fie niste oameni multumiti cu viata lor. Poate ca au muncit mult sa ocupe un post in middle management, au facut sacrificii, iar acum se pot lauda cu ce au realizat. Poate este adevarata si ce-a de-a doua varianta, in care s-au lasat purtati de val, au lasat sa li se intample viata fara sa-si puna prea multe intrebari. Poate acum nu stiu ce altceva sa mai faca si isi spun ca astea sunt vremurile pe care le traim, ca asa se face si ca toata lumea pateste la fel.

Sa luam in calcul si substratul, contextul. De unde putem sti la ce-a renuntat fiecare in parte pentru a ajunge aici? Ce alte prioritati si-a pus pe hold? De unde stim cu cat este platit si la ce ii trebuie banii aceia, pentru ce alte scopuri mai inalte decat jobul? Insa, daca nu sunt fericiti cu viata si cu jobul lor, ce-i opreste sa iasa din cursa asta? Oare nu isi pun niciodata intrebari?

Daca recitim randurile de mai sus, tocmai am ridicat peste 10 semne de intrebare. Despre ceilalti. Daca ei ar fi in locul tau, ce ar intreba? Tu si ceilati…

Aminteste-ti, calitatea intrebarilor pe care ni le punem determina calitatea vietii pe care o traim!

Cristian Mihai
Fellow Member Trainer IANLP

 

Afla detalii si inscrie-te la
Formarea NLP Practitioner Certificat International!