nlp_BucurestiNumele meu este Cristian Mihai si sunt Fellow Member Trainer IANLP.
1986 a fost anul in care am pasit ca profesor intr-o sala de clasa, iar astazi sunt cel mai experimentat trainer roman de Programare Neuro-Lingvistica – NLP. In luna noiembrie 2019, am inceput EDITIA CU NUMARUL 100 a unei formari NLP Practitioner/NLP Master conform standardelor IANLP.
Primul contact cu domeniul Programarii Neuro-Lingvistice – NLP l-am avut in anul 1999. In ianuarie 2002 am creat primul grup NLP in limba romana. De atunci, pentru mine, specializarea si dezvoltarea in acest domeniu au devenit permanente.


„Trateaza limitele ca orizonturi. Ce se afla dincolo de orizont?”


In Romania, primele cursuri si formari NLP au fost organizate de catre Kutschera Institut, International NLP Foundation – Budapesta si Deutscher Verband für Neuro-Linguistisches Programmieren – DVNLP.

In anul 2002 am inceput formarea ca NLP Practitioner si NLP Master sub indrumarea lui Péter Murányi de la International NLP Foundation. La invitatia dlui Marius Catiche am urmat formarea pentru certificarea ca NLP Trainer recunoscuta de catre DVNLP, IANLP – International Association for Neuro-Linguistic Programming si ARONLP – Asociatia Romana pentru Programare Neuro-Lingvistica.
Dupa recunoasterea ca Fellow Member Trainer / Master Trainer de catre IANLP si ARONLP in anul 2005, am inceput sa conduc programele de formare NLP Practitioner si NLP Master cu echipa NLP Interactiv.

Tot in anul 2005 am inceput colaborarea cu Eurobrokers – leader de piata in domeniul brokerajului de asigurari si produse financiare. In 2008 colaborarea a devenit permanenta si am fost numit Director al Departamentului de Formare-Dezvoltare Profesionala. Aceasta performanta mi-a oferit accesul la realitatile cu care se confrunta companiile cu acoperire nationala, incepand de la reprezentantii juniori pana membrii la AGA. Recunoasterea excelentei a venit in anul 2009 la Gala Premiilor Pietei Asigurarilor, sectiunea Brokeri de Asigurari, unde Eurobrokers s-a situat pe primele 3 locuri in 23 de judete.

In anul 2006 am fost invitat sa ma alaturi grupului de fondatori ai Centrului de Training EURO NLP si am primit cu onoare functia de presedinte pe care o exercit si in prezent.


„Avem tot ce ne trebuie pentru a reusi.”


Iata cateva cifre reprezentative care pot puncta experienta mea exlcusiv in domeniul NLP:
117 formari inchieate NLP Practitioner si NLP Master conduse in Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara, Cluj, Galati, Brasov
– peste 15000 ore de live training sustinute ca Fellow Member Trainer IANLP
– peste 1600 absolventi certificati ca NLP Practitioner si NLP Master conform standardelor International Association for Neuro-Linguistic Programming – IANLP
– peste 3000 ore in sedinte de coaching individual
– mai bine de 4800 ore de supervizare pentru participantii la formarile NLP Practitioner si NLP Master
– 4500 ore coaching individual si de grup pentru echipe din organizatii
– 19000 beneficiari directi ai aplicatiilor NLP in mediul business


„Omul este intotdeauna mai mult decat suma comportamentelor sale.”


In prezent fructific aceasta experienta in proiecte personale si ma alatur initiativelor educationale din domeniul NLP care pot fi descrise ca oneste si intemeiate pe valorile umane fundamentale.

In anul 2005, impreuna cu echipa mea, ne-am propus sa aducem pe piata din Romania mai mult decat un curs NLP similar celor existente in Europa ori SUA in anii ´90. Optiunea principala a fost nu pentru un curs, ci pentru o formare care sa indeplineasca urmatoarele criterii:

  • formativa si practica peste 90%
  • generatoare de solutii verificate pentru cei care vor mai mult decat sa citeasca articole si carti despre dezvoltare personala
  • sa nu fie limitata la aplicatiile NLP in terapie, coaching, management, dezvoltare personala etc., ci sa indeplineasca viziunea integrala a fondatorilor si mentorilor domeniului NLP
  • sa raspunda problemelor reale cu care se confrunta omul inconjurat de motto-uri tabloide si corporatiste („depaseste-ti limitele”, „regaseste-ti increderea in sine”, „manifesta-ti potentialul”, „fixeaza-ti obiective si indeplineste-le”, „fii autentic”, „modelul TRAP de asignare a task-urilor” etc.)

In luna Noiembrie 2022 am implinit 18 ani de cand oferim in Romania Formarile NLP Practitioner si NLP Master la cel mai inalt standard de calitate si la cel mai mic cuantum al contributiei de participare.


„Primesti raspunsuri numai la intrebarile pe care le formulezi.”